HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share|

Főépület (egyetem)

avatar
Admin

Karakterkép :
Reagok száma : 706
Avataron : Coleman, J. / Wood, C.
I. :
II. :
III. :
Elõtörténet : Államtörténet
Foglalkozás : Adminisztrátor
Kor : 168
Pillanatkép :
Idézet : Hello Seattle, I am a mountaineer In the hills and highlands I fall asleep in hospital parking lots
Keresem :
• Seattle lakosait
• Tacoma lakosait


Felhasználó profiljának megtekintése  

Tárgy: Főépület (egyetem)
Szer. Aug. 29, 2018 10:21 am
***
Vissza az elejére Go down
avatar
Oktatás

Karakterkép :
Reagok száma : 8
Avataron : Magdalena Zalejska
I. :
II. :
III. :
Elõtörténet : Előtörténet
Foglalkozás : Tanuló
Kor : 21
Pillanatkép :
Tartózkodási hely : seattle-i lakos

Felhasználó profiljának megtekintése  

Tárgy: Re: Főépület (egyetem)
Szomb. Nov. 10, 2018 10:43 am
Salome alias Pandora és Aria megismerkedése

Magamhoz szorítva könyveimet megyek a folyóson. Szememmel a földet pásztázom és megpróbálok nem érintkezni még véletlenül se senkivel. Olyan zavartnak érzem magamat. Ugyan itt senki ügyet se vet rám, mégis azt érzem, hogy mindenki engem bámul.
Három hónapja, hogy visszajöttem az egyetemre egy jó pár hónap kihagyás után. Az okokat inkább nem árulnám el. Nem fontosak. Örülök, hogy visszajöhettem és újra neki foghattam tanulni. Ez legalább leköti a figyelmemet.
Felszisszenek, amikor azt érzem, hogy nekiütközöm valaki vállának. Amikor rám szól a srác, hirtelen gyorsabbra veszem a lépteimet. Semmi mást nem akarok csak bejutni a tanterembe és leülni a helyemre, ahonnan fel se kellek egészen az óra végéig.
Majdnem a legelső sorba foglalok helyet, ide általában más nem igen szeret ülni senki sem. Jobban szeretnek hátul helyet foglalni, ahol bütykölhetik a telefonjaikat meg aludhatnak előadás közben. Na meg azért is ülök előre, mert az a szokás, hogy mindenki oda ül ahová első órán is ült volt. Sejtésem szerint pedig, akkor sem ült senki itt.
Egy pár percig még a magam csendességében vagyok a teremben, aztán nagy zsivajjal megérkeznek a többiek is. Szinte köszönés nélkül jönnek be, észre se véve, hogy én már ott vagyok. Ez részben nekem köszönhető, próbálok láthatatlanná válni, így nem kell beszélgetnem senkivel sem és kellemetlenséget sem okozok senkinek. Azt hiszem így a legjobb.
Nem sokra rá érkezik az előadó tanár, aki egy lány kíséretében érkezik. még sosem láttam az egyetemen. Ha jól látom szemem sarkából, akkor az első sorba ül le, ahol én is vagyok.
- Jó napot kívánok mindannyiitoknak! - csak akkor nézek fel a padról, mikor megszólal az előadó tanár. Egész órán másra sem figyelek, csak arra, hogy miről mesél. Nem mondom kissé feszélyez, hogy nem egyedül ülök az első sorban, hanem egy másik lány is itt ül mellettem. Amióta az eszemet tudom egyedül ülök az előadó termekben és én ehhez szoktam. Mindegy is.
Észre se veszem mennyire elkalandoztam, arra se emlékszem miről szólt ez az előadás. Csupán arra kapom fel a fejem, mikor az előadó azt mondja:
- Aria lennél kedves körbevezetni az új diákunkat Salome La`Morte kisasszonyt? - Mi? Hogy én? Nem. Nem, az kizárt. Én biztosan nem fogom. El sem tudom képzelni, hogyan is gondolta ezt a tanár.
- Öhm.. hát én... én...- zavaromban egy szó sem jön ki a számból. Nem szeretem a társaságot.
- Rendben. akkor ezt megbeszéltük. - vonja le a következtetést a tanár. Félénken a lányra pillantok, remélem nem találkozik a tekintetünk. Hát. Na jó. Ha a tanár úr így kívánja akkor megteszem, körbevezetem a lányt. Bár szerintem jobb idegen vezetőt is találhatott volna nálamnál.
Az óra végeztével az ajtó felé veszem az irányt, ahol megvárom azt a bizonyos Salomet. Ha végre megpillantom halkan ráköszönök.
- Szia. Aria vagyok.
Vissza az elejére Go down
avatar
Oktatás

Karakterkép :
Reagok száma : 7
Avataron : Ashely Benson
I. :
II. : Harper Krevorien - Barát
III. :
Elõtörténet : Előtörténet
Foglalkozás : modell, tanuló
Kor : 19
Idézet : A tigris torkából menekülve a sárkány barlangjába jutni...
Tartózkodási hely : seattle-i lakos

Felhasználó profiljának megtekintése  

Tárgy: Re: Főépület (egyetem)
Vas. Nov. 11, 2018 6:02 pm

Aria & PandoraA mai nap az első az új suliban. Reggel eléggé korán csörgött az ébresztőóra, aminek kivételesen semmi köze nem volt ahhoz, hogy messze lakok az iskolától, egyszerűen csak szerettem volna a kávémmal a kezemben az takaros kis erkélyemről megszemlélni, ahogy felkel a nap és lassan megébred a város is. Seattle a ma nyüzsgésével egészen lenyűgőző látványt nyújt szóval eldöntöttem, hogy megfogadom a nővérem tanácsát és egyszerűen elengedem magamat. A lehető legtöbb helyet fogom megnézni és időt szánok majd arra hogy olyan dolgokat csináljak amiket szeretnék, és persze kihasználom, hogy nem loholnak a sarkamban testőrök. Ez egy olyan dolog, amit aztán tényleg igazán becsülök.
Kényelmesen szedelőzködtem össze és a hátizsákomba bepakoltam egy füzetet, és egy adag tollat, meg a személyes holmimat, mivel könyveket még nem kaptam. A közelben lévő pékségben szereztem magamnak egy dupla presszót némi tejjel így pedig már remekül indult a reggel. Bár kissé ideges voltam és mire odaértem az iskolához ez a stressz annyira magával ragadott, hogy némi késéssel sikerült csak megtalálnom a tanári szobát. Végül jobbnak láttam türelemmel várni, ami ki is fizetődőtt mert az előadó tanárnő aki a beiratkozásomkor is ott volt, hamarosan megjelent és barátságos mosollyal az arcán intett, hogy kövessem.
Hamaro odaértünk a megfelelő teremhez és az első sorban foglaltam helyet, elvégre nem szerettem volna lemaradni. Mit is írt az órarendem, amit a kezembe nyomtak? Bevezetés a társadalom tudományokba? Azt hiszem, bár ahogy elnézelődtem kissé a teremben, persze csak feltűnés mentesen, úgy láttam nem túl sok diákot érdekel a tanárnő mondandója. Én még többé kevésbbé képes voltam követni, bár bevallom jobban lekötött hogy vajon tanári kísérettel kell e egész nap közelekednem. Az baromi kínos lenne, akár kiismerem magamat az iskolában, akár nem. Erre azonban megkönnyebbülésemre úgy tűnt nem kerül sor.
- Szia, és Salome. Örülök a találkozásnak. - mosolyodtam el kissé szégyenlősen az ajtóban odalépve a lányhoz aki velem együtt az első sorban ült. Meg kell mondjam rajtunk kívül senki nem volt ott, szóval el sem tudtuk volna téveszteni egymást.

- És innen merre? - kérdeztem kissé tétován.
 
Vissza az elejére Go down
avatar
Oktatás

Karakterkép :
Reagok száma : 8
Avataron : Magdalena Zalejska
I. :
II. :
III. :
Elõtörténet : Előtörténet
Foglalkozás : Tanuló
Kor : 21
Pillanatkép :
Tartózkodási hely : seattle-i lakos

Felhasználó profiljának megtekintése  

Tárgy: Re: Főépület (egyetem)
Vas. Nov. 18, 2018 10:32 am
- Szia, és Salome. Örülök a találkozásnak. - biccentek feléje, miközben szorosan magam elé ölelem a könyvemet. Nem tudom miért engem választott ki a tanár engem, hogy körbevezessem ezt a lányt. Én nem vagyok alkalmas erre. Nem értem. Nem is nézek a lány szemébe csak magam elé meredek. - És innen merre? - Merre is? Fel emelem a fejem és körbenézek. Hova menjünk, most. Mit kéne bemutassak neki?
Aztán eszembe jutnak a pszichológusom szavai: Aria meg kell próbálnod beilleszkedni és barátokat szerezni. Nem mindenki gonosz és rossz a világban. Tudom. De mégis olyan nehéz. Valahogy mindig bennem van az a bizonyos félsz. Mindentől és mindenkitől. Úgy érzem ezt nagyon nehéz legyőznöm, akár mennyire is szeretném.
- Hát..- habozok kissé - Induljunk el arra. - mutatok az egyik irányba és én már el is indulok. nem is tudom, hogy a lány követe vagy sem. Nem figyelek rá. De remélem követ. Azon merengek, hogy mi fontosat kéne megmutatnom neki: a termeket talán, vagy az ebédlőt, esetleg a könyvtárat? Nem tudom. Még sohasem mutattam be senkinek semmit. Eddig mindenki át nézett rajtam, senki se foglalkozott velem. Csak elvoltam itt, mint a befőtt. Sodrottam az árral és a többiekkel. Olyan voltam, mint egy láthatatlan lány.
Olyan különösen érzem magam. Zavarban vagyok, mert nem tudom, hogyan kéne viselkednem. Eszembe se jut semmi jó, amiről beszélgethetnék. Egyetlen mondat sem. Még csak egy aprócska szó se hagyja el a szám. De még a gondolatimba sincs semmi érdekes. Szótlanul megyek egyenesen előre. Oké. Most legalább azt tudom, hogy hová fogunk menni. Kezdjük a könyvtárral, arra mindenkinek szüksége lesz, főleg ha dolgozatokat kell csinálni. Onnan meg jöjjön pár fontosabb tanterem. Mert hát az is fontosabb része a tanításnak ugyebár. Ezután meg jöjjön a....jöjjön az ebédlő... Erre a gondolatra kissé megrezzenek. Nagyot sóhajtok. Oké. Mindenkinek szüksége van kajára, és a diákok pláne éhesek szoktak lenni. Mondogatom magamnak megnyugtatás képpen.
Van egy elképzelésem, hogy neki is kínos lehet ez az egész. Főleg, hogy nem szólok hozzá semmit, csak vezetem előre valahová. Mentségemre váljon halvány lila gőzöm sincs, hogy mit mondhatnék. Nem tudom, hogy van-e közös témánk egy ilyen lánnyal. Ő sokkal feljebb való, mint én. Neki biztosan mindenki köszön a suliban. Én viszont... Én viszont szinte láthatatlan vagyok. Engem nem igen ismernek, vagy csak kevesen.
- Mit szeretnél megnézni? - veszek erőt magamon, hogy megkérdezzem. - A könyvtárat, a tantermeket avagy az ebédlőt? - mondok el javaslatokat, bár az utolsót kissé erőltetve.
Vissza az elejére Go down
avatar
Oktatás

Karakterkép :
Reagok száma : 7
Avataron : Ashely Benson
I. :
II. : Harper Krevorien - Barát
III. :
Elõtörténet : Előtörténet
Foglalkozás : modell, tanuló
Kor : 19
Idézet : A tigris torkából menekülve a sárkány barlangjába jutni...
Tartózkodási hely : seattle-i lakos

Felhasználó profiljának megtekintése  

Tárgy: Re: Főépület (egyetem)
Vas. Nov. 25, 2018 4:38 pm

Aria & PandoraTétova voltam ezzel az egésszel kapcsolatban. Mármint nem az iskolával kapcsolatban elvégre azt én magam választhattam ki, és örültem neki hogy még van másfél évem mire szakot kell választanom, hanem az egész ismerkedősdivel kapcsolatban. Mióta Seattlebe jöttem egyébként is csak egy barátot tudtam felmutatni Harper személyében. És azt is csak a véletlennek köszönhettem.
Mióta anya meghalt elveszettem az az igazán cserfes énem, ami a nővéremnek a tökéletes tükörképe volt. Rengeteget gondolkodtam rajta, hogy ő vajon, hogyan volt képes megőrizni az érdeklődését és a mindenre kiterjedő pozitivitását és életörömét, amikor én magam sokszor úgy éreztem szívesen leugranék egy tíz emeletes épület tetejéről. Persze ez valami olyasmi volt amit sosem tettem meg, de gondoltam rá. És még ha a nővérem nem is mondta ki, de akkoriban sokszor észrevettem hogy indokolatlanul sokat figyel engem. Azt hiszem ez is valamiféle kimondatlan iker dolog volt, nem mondtam, ő viszont e nlkül is sejtette mi zajlik le bennem.
Megrázva a ejemet próbáltam visszatérni a jelenbe, elvégre nem éppen most volt itt az ideje hogy elmerüljek a saját szerencsétlenségemben. Arról nem beszélve hogy nem szerettem volna ha már az első nap Aria teljesen bolondnak nézne. Elvégre megígértem magamnak hogy erőfeszítéseket fogok tenni annak érdekében hogy tartós és rendes barátságokat kössek.
- Én követlek. - dobtam egy igazi lelkes vigyort a lány felé, amikor végre úgy tűnt elindulunk valamerre. Sosem szerettem sokáig a termek ajtajában ácsorogni mert annak mindig az volt vége, hogy elkezdődött a lökdösődés. Legalább is amennyire a magán tanulóvá válásunk előttről emlékeztem.
- És mond csak Aria, Seattleben születtél vagy csak mostanában költöztél ide? - érdeklődök kedvesen valamilyen semleges téma iránt, hogy mégis csak valamivel elüssük az időt amíg megérkezünk az első célállomásra, bár nem tudom az mi is lesz. Kissé hirtelennek érzem a megtorpanást a folyosó végén.
- A könyvtár jól hangzik. - vágom rá azonnal és érzem, hogy teljesen el is pirulok utána. Jellemző, körülbelül eddig voltam képes visszatartani a könyvekkel begubózni képes énem. Legszívesebben azonnal fejbevertem volna magam egy jó vaskos könnyvvel. Persze erre hamarosan lehetőségem is nyílik majd.

 
Vissza az elejére Go down
avatar
Oktatás

Karakterkép :
Reagok száma : 8
Avataron : Magdalena Zalejska
I. :
II. :
III. :
Elõtörténet : Előtörténet
Foglalkozás : Tanuló
Kor : 21
Pillanatkép :
Tartózkodási hely : seattle-i lakos

Felhasználó profiljának megtekintése  

Tárgy: Re: Főépület (egyetem)
Szomb. Jan. 05, 2019 3:51 pm
Mosolyára kissé zavarba jöttem és inkább rá se néztem. Engem nem szoktak kedvelni az emberek. Még csak nem is köszönnek nekem, csak átnéznek rajtam. Így nem vagyok hozzá szokva az ilyen reakciókhoz. De ez a lány új még itt így biztosan nem tudja, hogy én nem vagyok senki.
Igazából nem tudom, hogy mit válaszoljak kérdésre. Össze kell szednem a gondolataimat. Nagy levegőt veszek és előre meredek. Nem lehet, hogy ennyire zavarban legyek, mikor beszélnem kell magamról egy másik embernek. Vagy egyáltalán mikor emberek társaságába vagyok.
- Hát...- motyogom, míg összeszedem a gondolataimat. - Mondhatni, hogy itt születtem. - rázom el ennyivel a dolgot. Azt hiszme inkább kihagynám azt a dolgot, hogy magamról beszélgessek. Nincs kedvem most. Igazán nincs. - Vagyis hát a környéken - teszem hozzá még. Összeszorítom magam előtt a könyveimet és úgy indulok el a könyvtár felé.
Nagyon remélem, hogy ez a lány nem fog csalódni bennem, vagyis hát nem fog gyagyának tartani, mint a többiek. Bár megérteném ha ezt mondaná, hisz amiket most itt összehordtam még én se gondolnám magamat normálisnak.
- Akkor menjünk a könyvtár felé. - mondom pár perc múlva. Olyan vagyok, mint egy rossz óra, ami későre üti el az óráját. Jó ez hülye hasonlat. De körülbelül így van.
Néhány sarokkal arrébb már oda is érünk a könyvtár bejáratához. Ez szokott lenni itt az én mentsváram. Nagyon jól ismerem minden részlegét. Engem is nagyon jól ismernek itt már. Benyítok rajta és egy mosoly kíséretében köszönök a könyvtáros hölgynek.
- Itt is vagyunk - motyogom halkan neki, hisz itt csendben kell maradni. Pont ezért nem is jó ez a hely olyanoknak, akik szeretik a nyüzsgést. Itt nyugalom van és síri csend, ami az én szívemnek olyan jól esik. - Szeretnél valamit kivenni vagy csak szét nézni? - kérdezek rá halkan. Végül is ha már itt vagyunk nem muszáj üres kézzel távoznunk. Remélem ő is szeret olvasni.
Vissza az elejére Go down


Ajánlott tartalom
  

Tárgy: Re: Főépület (egyetem)
Vissza az elejére Go down
Főépület (egyetem)
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Emerald City :: Seattle & Tacoma, WA :: 
Seattle
 :: 
Város
 :: 
Seattle University
-
Ugrás: