HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share|

Szabályzat

avatar
Admin

Karakterkép :
Reagok száma : 699
Avataron : Coleman, J. / Wood, C.
I. :
II. :
III. :
Elõtörténet : Államtörténet
Foglalkozás : Adminisztrátor
Kor : 168
Pillanatkép :
Idézet : Hello Seattle, I am a mountaineer In the hills and highlands I fall asleep in hospital parking lots
Keresem :
• Seattle lakosait
• Tacoma lakosait


Felhasználó profiljának megtekintése  

Tárgy: Szabályzat
Kedd Aug. 28, 2018 12:13 pm


Szabályzat


ALAPOK

- A Szabályzat el nem olvasása nem mentesít annak nem ismerete alól, ezért kéretik legalább egyszer végigfutni.

- Az oldalon a Netikett irányelvei a mérvadók, ezért kérjük azok betartását.

- Kérjük figyelembe venni, hogy ez egy játék, szabadidős tevékenység, így mindenki akkor van jelen, amikor tud és kedve is van hozzá.

- Az Adminok értetek vannak, fontos számukra, hogy a játékosok jól érezzék magukat és egy jól működő közösség kialakulását támogassák, ezért amikor tudnak, jönni fognak, hogy előtörténetet olvassanak, kéréseket teljesítsenek stb. Kérjük a felesleges sürgetést mellőzni!

- Egymás tisztelete és az udvariasság alapelvárás, kérjük úgy beszélj másokkal, ahogyan azt te is elvárod tőlük!

REGISZTRÁCIÓ

- Mielőtt regisztrálsz, nézz szét a keresett karakterek között, illetve a kapcsolat keresőben, hátha megtetszik valamelyik hirdetés.

- A leendő karaktered nevével regisztrálj, ami tartalmazzon minimum egy kereszt- és egy vezetéknevet. A röfikisasszony22 és fickósmaci jellegű regisztrációk azonnal törlésre kerülnek.

- Az avatar méret 200x320px.

- Csak olyan avatar vihető el, ami még nem szerepel az avatarfoglalóban.

- Ha ketten is szeretnék ugyanazt az arcot használni, kérjük a játékosokat, hogy ezt egymás között beszéljék meg. (Lehettek egymás ikertestvérei vagy hasonmásai, ez csak fantázia és kompromisszum kérdése.)

- Inaktivitás esetén a Staff felszabadíthat avatart.
Hirdetett karakter a belépésétől számított egy hónap múlva, saját karakter két hónap múlva kerül inaktív státuszba távol maradásának előzetes jelzésének hiányában.

- A Játéktéren, kijátszott körülmények között elhalálozott karakterek által használt avatarokat a Staff nem szabadít fel. Ezek a foglalások zárolt jelzést kapnak.

- Avatart foglalni kizárólag elfogadott előtörténettel lehet!

A PROFIL BEÁLLÍTÁSAI

- A profilt értelemszerűen kéretik kitölteni!

- Ahol 200x320px méretű képet kérünk betenni, oda akkorát tegyetek fel; ahová négyzeteset, oda pedig pl. 100x100px vagy 200x200px stb. méretűt. Ha nem megy a képszerkesztés, a legnagyobb örömmel nyújt a Staff segítséget.

- Minden egyes mező alá oda van írva, hogy mit lehet és mit nem lehet beilleszteni. Ha valaki nem olvassa el az instrukciókat figyelmesen, az nem mentesíti annak nem ismerete alól. Azokra a helyekre betett képeket, ahol kifejezetten kérjük, hogy ne tegyétek, a Staff azonnali hatállyal törli, figyelmeztetést, linket stb. nem küld róla.

A KARAKTER

- Amennyiben hirdetett karaktert viszel el, mindenképpen vedd fel a kapcsolatot a karakter hirdetőjével még mielőtt hozzákezdenél annak megírásához.

- Ha hirdetett karaktert vállaltál, tartsd magad a hirdetővel való megbeszéltekhez, hiszen okkal várja olyannak a karaktert, amilyennek megálmodta.

- A fórum real life alapokon nyugszik, így a természetfeletti képességek nem engedélyezettek.

- Légy kreatív és eredeti! A karaktered legyen egyedi, színesítsd az életét és a jellemét önálló ötletekkel. Nem tilos SAJÁT plotot vagy karaktert áthozni máshonnan, de ha így döntötök, kérjük jelezzétek felénk, nem szeretnénk később ebből vitás helyzetet vagy félreértéseket!

- Inaktivitás esetén a Staff elveheti a hirdetett karaktert és a hirdetője ismét elérhetővé teheti azt más érdeklődő számára.

- Inaktív karakter visszaaktiválásához 1db Játéktéri hozzászólás/reag szükséges!

- Karakter törlését/leadását minden esetben Admin karakter felé kell jelezni.

- Törlés kérést abban az esetben teljesítünk, ha az adott karakter kevesebb, mint 20 IC hozzászólással rendelkezik. Ha ezt meghaladja, minden esetben inaktív státuszba kerül, akkor is, ha kifejezetten törlést kért Admintól.

AZ ELŐTÖRTÉNET

- Ha megvan, hogy nagyjából milyen karakterrel játszanál nálunk, a következő tennivaló az előtörténet megírása és annak sablonba helyezése után a megfelelő helyre való posztolása. Kérünk mindenkit, hogy figyeljen a helyesírásra és gondosan töltsön ki minden pontot.

- A karakter megírására 2 hét áll rendelkezésre – akinek több idő kell, megkaphatja, csak jelezze ezt felénk –, viszont kérjük figyelembe venni, avatar rezerválás az oldalon nincs, tehát, ha valaki gyorsabban ír elfogadható előtörténetet, viheti pb-t. (Amennyiben nem született az ugyanarra a pb-re jelentkező userek között megállapodás.)

- Amikor úgy érzed készen vagy, jelezd az arra megfelelő helyen ezt nekünk és amint tudunk, jönni fogunk és megnézzük.

- Saját karaktert csak Admin fogadhat el, míg a keresett karakterek elfogadása a hirdető fél feladata, közvetlenül az admini, sablonkódot tartalmazó és egyben engedélyező hozzászólás elhelyezését követően.

- Keresett karakterek esetében, ha több jelentkező is akad, akkor a hirdető dönti el melyik előtörténet tetszik neki jobban és kié lesz a karakter végül.

- Játékot kezdeni csak elfogadott karakterrel lehet!

- Kapcsolat keresőbe írni a karakter elkészülte előtt természetesen engedélyezett!

ELFOGADÁS UTÁN

- Foglalj avatart!

- Nézz be a játékostárs keresőbe és/vagy írj rá másokra. Mindenki azért van itt, mert játszani szeretne, ne legyen senki szégyenlős játékot kérni! A sült galamb senki szájába nem fog berepülni, erre várni nem érdemes!

- Csak akkor hirdess karaktert, ha valóban szükséged van rá! Játékostársat karakter hirdetés nélkül is lehet találni, ezért kérünk mindenkit, körültekintően bánjon a hirdetésekkel.

JÁTÉKTÉR

- Ha megvan a játszópajti, akkor nincs más hátra mint játékot kezdeni.

- A játékok adott helyszíneken zajlanak és nem külön nyitogatott, karakternevekkel ellátott topicokban (ez alól egyedüli kivételt az Alternatív témakörben található Régmúlt és Off & Egyéb játékok képeznek!). Ha játszanak egy adott helyszínen, de szeretnél becsatlakozni a játékba, írj a játékosoknak és kérdezd meg, mit szólnának hozzá. Amennyiben új helyszínre lenne szükséged, használd a Helyszínkérő-t és máris elkészítjük neked azt. Amikor befejeztétek a játékot egy adott helyszínen, jelezzétek felénk a Játék vége topicban és egy Admin hozzászólással jelezzük a többiek felé, hogy új játék kezdhető ott.

- Nincs minimum szószám megkötés, de kérünk mindenkit, hogy elfogadható hosszúságú reagokat írjon! Te sem szeretnéd, ha három mondattal válaszolnának neked. Ne csak és kizárólag párbeszédből álljon a hozzászólásod, írd meg azt is, hogy mit gondol a karaktered vagy épp mit csinál, miközben beszél.

- Figyelj oda a helyesírásra, érthető és élvezhető legyen, amit írsz!

- Ne irányítsd más karakterét! Neked sem tetszene, ha valaki megírná helyetted, hogy mit csinál a te karaktered!

- Engedélyezett E/1-ben és E/3-ban is írni a hozzászólásokat, ahogy neked kényelmesebb.

- Engedélyezett a +18-as tartalom kijátszása, azonban kéretik a reag elején jól láthatóan jelezni, hogy mire számíthat az olvasó. A megfogalmazás legyen szép és ne túl vulgáris.

- A csúnya beszéd KIZÁRÓLAG a KARAKTEREK számára a JÁTÉKTÉREN engedélyezett – chaten nem! - de lehetőség szerint itt is legyen meg az aranyközépút, senki ne essen át a ló túlsó oldalára.

- Ha a reagod alján üzenetet akarsz hagyni a játszótársad számára, pl.: //bocs a hosszú várakozásért//, akkor tedd azt dupla perjelek közé.

MULTIKARAKTEREK

- Az oldalon multiszabály él! Mindenki számára az első két karakter (főkarakter +1. multi) "ingyen" van, feltétel nélkül megalkotható. Az 1. multi után azonban a 2.-hoz minimum 10 reaggal kell rendelkezzen a játékos a főkarakterével + minimum 10 reaggal az 1. multi, tehát összesen minimum 20 reag szükséges. Minden egyes további multinál ugyanez a rendszer áll fent; karakterenként 10 reag szükséges a következő multihoz.
(Az egyszerűség kedvéért a multi alkotás feltételei:
Főkarater + 1. multi: ingyen van
2. multi: minimum 10 reag a főkarakterrel + minimum 10 reag az 1. multival
3. multi: minimum 10 reag a főkarakterrel + minimum 10 reag az 1. multival + minimum 10 reag a 2. multival
stb.)

- Karakterinaktiválás esetén nem hozható újabb multi, mintegy kiváltva ezzel az elvárt reag mennyiséget!

- Mindenkinek KÖTELESSÉGE jelenteni az adminok felé, amikor multikaraktert hoz, kivétel ez alól nincs! (Igen, úgyis rájövünk, amikor multit hoztok, felesleges sumákolni.)

- Ha megunjátok egy – vagy több – karaktereteket, rájöttök, hogy ún. nem ilyen lovat akartatok, akkor jelezzétek ezt az ADMINOK és a JÁTÉKOSTÁRSAK felé is. Tiszteljük egymást annyira, hogy szóltok, ne várjon a másik már reagot tőletek.
Senki, semmilyen hátrányban, megkülönböztetésben nem fog részesülni, ha lead egy karaktert.

- Körültekintően alkossatok karaktereket és játszatok is velük! Csak annyit vállaljatok, amennyivel el is bírtok, senkinek sem jó, ha később a megalkotó csak ül a karakterein – és azok lefoglalt pb-in –, miközben semmit sem csinál velük.

- Próbáljátok meg elkerülni a közeli rokoni- és baráti – vagy akármilyen – körét behozni multiként a már meglévő karaktereiteknek! Az frpg alapvetően egy társasjáték, az önmagunkkal való játékot novellaírásnak hívják, amelyre szintén léteznek platformok.
(Természetesen ez nem tiltás, hozhattok, ha nagyon akartok, inkább csak kérés annak okán, hogy általánosan a legnagyobb gondot a játékostárs keresés szokta jelenteni. Nos, ha magaddal játszol, akkor eleve kizárod a lehetőségét, hogy mással lépj interakcióba.)

EGYÉB, SZINTÉN FONTOS TUDNIVALÓK

- Chaten és pmben is elvárás az udvariasság és a másik tisztelete! Attól, hogy bizonyos karakterek nincsenek jóban egymással, ez a userekre ne hasson ki! Természetesen lehet chaten is karakterben írni, de akkor ezt jelezzük a többiek felé, kerüljük a félreértéseket és mások megbántását.

- Ha problémáitok vannak egymással, igyekezzetek ezt pmben rendezni, ne vonjatok bele olyan embereket, akiknek semmi közük a nézeteltérésetekhez.

- A KARAKTER és a USER NEM EGY ÉS UGYANAZ! Attól, hogy egy karakter ilyen vagy olyan, nem jelenti azt, hogy az őt mozgató user is egyívású volna vele. Nyomatékosan kérünk minden játékost, hogy ne vegye személyes sértésnek, ha egy karakter megbántja az övét és ne legyenek useri ellenségeskedések, mert mondjuk pl.: megcsalták a karakterét. Tartsuk szem előtt, hogy ez egy játék és, hogy vannak, akik szeretnek reálisan és nem tündérmeseszerűen játszani.

VÉGEZETÜL PEDIG

- Ha bármilyen észrevételed van, szívesen várjuk azt, arra viszont nyomatékosan kérünk, a problémákat udvarias módon fogalmazd meg.

- Nagyon örülünk, hogy idetaláltál és csodálatosan kellemes időtöltést és játékokat kívánunk!

- Ha bármiben segítségre van szükséged, fordulj bátran a Staff felé, a legnagyobb örömmel, segítőkészséggel és lelkesedéssel állnak a rendelkezésedre.

A változtatás jogát fenntartjuk!

Emerald City
Vissza az elejére Go down
Szabályzat
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 1 oldal
Similar topics
-
» Képzések szabályzata

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Emerald City :: Alapok :: 
Fontosságok
-
Ugrás: