HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share|

Üzletek

avatar
Admin

Karakterkép :
Reagok száma : 706
Avataron : Coleman, J. / Wood, C.
I. :
II. :
III. :
Elõtörténet : Államtörténet
Foglalkozás : Adminisztrátor
Kor : 168
Pillanatkép :
Idézet : Hello Seattle, I am a mountaineer In the hills and highlands I fall asleep in hospital parking lots
Keresem :
• Seattle lakosait
• Tacoma lakosait


Felhasználó profiljának megtekintése  

Tárgy: Üzletek
Szer. Aug. 29, 2018 10:48 am
***
Vissza az elejére Go down
avatar
Polgárság

Karakterkép :
Reagok száma : 6
Avataron : Chloe Bennet
I. :
II. :
III. :
Elõtörténet : Előtörténet
Foglalkozás : harc-tréner
Kor : 29
Pillanatkép :
Idézet : In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.
Tartózkodási hely : tacoma-i lakos

Felhasználó profiljának megtekintése  

Tárgy: Re: Üzletek
Kedd Okt. 16, 2018 8:09 pm


Utálom a nagy bevásárlókörutakat. Nő vagyok, mégsem rajongok a plázákért, a ruhaüzletekért, a válogatásért, a kirakatokért, a próbafülkékért és úgy összességében semmiért, ami az órákig tartó bevásárlás része. Ha kell valami, akkor céltudatosan megyek és nem pazarolok időt a felesleges nézelődésre és keresgélésre. Persze olykor óhatatlanul is előfordul, hogy az egyik üzletben nem találom meg a megfelelő darabot, vagy nincs méretben és akkor bizony hosszabbra nyúlik a tervezett "körút", de igyekszem a plázában töltött időmet minimálisra redukálni.
Ezúttal egy cipőre és egy új farmerra volt szükségem. A cipőt hamar sikerült megszerezni, a farmerral viszont már nagyobb gondjaim voltak. Az első üzletben ugyanis, ahová bementem, abból a fazonból, amit szerettem volna, pont nem volt olyan méretben, ami kellett volna. A másikban csak feketét leltem méretben és stílusban passzolósat. Az a tény pedig, hogy csak a harmadik üzletben találtam rá a megfelelő darabra, bőven elég volt a mai napra. Szerettem volna még egy-két felsőt, de már így is többet keringtem ezen a helyen, mint terveztem.
Mielőtt azonban még távozásra adtam volna a fejemet, az élelmiszerboltba mindenképpen be akartam menni, hogy vacsorára valót vásároljak magamnak. A magam módján ezt is gyorsan és hatékonyan kívántam megejteni, a zöldségek közti válogatással is meglepően hamar végeztem. Szépek voltak ma a zöldségek, úgyhogy a paradicsom mellett cukkini és kelbimbó is került a kosaramba. A többi apróság már gyorsan megvolt, úgyhogy nem is kellett sok idő, hogy a pénztár után a papírzacskóval a karomon induljak meg kifelé innen. Aha, meg ahogyan én azt elképzeltem.
Persze, figyelhettem volna én is jobban, de csak a lépteimet lassítottam le, ahogyan a táskámban kotorásztam a parkolócédulám után, ennélfogva nem igazán néztem, merre is megyek. Abban a hitben éltem, a lassú léptek éppen elegendőek lesznek, hogy ne történjen semmi galiba, de úgy tűnik, valaki azt hitte, hogy majd mindenki félreugrik az útjából, vagy szimplán csak volt annyira figyelmetlen, hogy nem szúrtam neki szemet. Merthogy valaki olyan lendülettel szaladt belém, hogy az egyensúlyom is elvesztettem. Kis híján elestem, az utolsó pillanatban sikerült megtartanom magam, csakhogy ennek a karomon csücsülő papírzacskóm látta a kárát. Tompa puffanással csapódott a csempézett padlóra, a frissen vásárolt, gyönyörű paradicsomjaim pedig felfedezőútra indultak. Az egyiket egy arra siető figyelmetlen, telefonáló férfi küldött még messzebbre, ahogyan a nagy rohanás közepette belerúgott, észre sem véve, hogy száműzte és használhatatlanná tette szegény paradicsomomat.
- A fenébe már! - kiáltok fel, ahogyan a szerteszét gurigázó zöldségek után nézek, tehetetlenül guggolva le a zacskó mellé és állítva fel, más ne szökhessen meg belőle. A közelben lévő paradicsomokat egyből igyekszem felkapkodni és a nagy ijedelemben még csak az sem jut eszembe, hogy szemügyre vegyem a "támadómat".


A hozzászólást Bailey Donovan összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Nov. 09, 2018 7:22 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
avatar
Polgárság

Karakterkép :
Reagok száma : 13
Avataron : Taron Egerton
I. :
II. :
III. :
Elõtörténet : Előtörténet
Foglalkozás : Tűzoltó
Kor : 25
Pillanatkép :
Idézet : Every word has consequences. Every silence, too.
Tartózkodási hely : seattle-i lakos

Felhasználó profiljának megtekintése  

Tárgy: Re: Üzletek
Csüt. Nov. 08, 2018 10:59 pm
Bailey && Aaron
Hüvelyk- és mutatóujjam közé csippentem az orrnyergemet, gyengéden megmasszírozva a területet, remélve, a vásárlást még kibírom anélkül, hogy állva elaludnék. Ugyan a legutóbbi műszaknak már reggel vége volt, egyszerűen túl voltam pörögve a legutóbbi eset miatt ahhoz, hogy békés álomra szenderüljek a poros garzonlakásban. Nem mintha a szomszédok alapvetően sokat segítenének a pihenésem érdekében, eset ide vagy oda. A papírvékony falakon át minden reggel áthallatszik az iskolás gyerekeket nevelő anyuka idegbajos kiabálása, a konyhai eszközök hangos csörömpölése és végszóként az egész emeletet berezonáló ajtócsapása, ami összetéveszthetetlen emlékeztető arra, végre csönd lesz. Lenne, ha a fölöttem lakó idős bácsi nem akkor ébredne, a napra hangolódását Mozart áriáival kezdve, majd valami számomra ismeretlen operettel folytatva, amit nyilván max hangerőn kell üvöltetnie. Talán egy hallókészülék környezetkímélőbb megoldás lenne… Egyébként ha az embernek szerencséje van, a másik falszomszéd hozzájárul a koncerthez az egyedi edzésprogramjával, vadállat módjára döngetve a magas c-n visítozó nőjét. East Tremontban sem volt jobb a helyzet, de akkoriban még nem volt fontos, mikor alszok, hogyan kelek, sőt, megkockáztatom, Eddel mi is az irritáló lakók mintapéldányai lehettünk.
Oroszlánokat megszégyenítő ásítással folytatom a sétát a bevásárló központhoz, ahova éppen annyira szeretek járni, mint amennyire tudom értékelni a műszak vége előtt fél órával befutó riasztásokat. Semennyire, de amikor a két napja lejárt tejet árusító sarki boltos és az áruház között kell választani, akkor heti egyszer meghozom ezt az áldozatot.
Ezúttal a szemeimet dörgölve slisszanok át a forgóajtón, öntudatlanul szaporázva a lépteimet a célkitűzésem felé, hogy a lehető legkevesebb időt kelljen eltöltenem a már most karácsonyi zenéktől zengő épületben. Aminek történetesen meglesz a böjtje. Erőteljes, kellemetlen csapódás formájában a velem szemben haladóval.
- Basszus! - kiáltok fel hirtelen, habár a részemről a váratlan helyzet okozta ijedelem nagyobb, mint a kár. Azonban látva a szerteszét guruló paradicsomokat és egyéb holmikat, az áldozatom tudom, biztosan nem evez egy csónakban velem. Azonnal furdalni kezd a lelkiismeretem, a fejemben számtalan módjára készülve fel a bocsánatkérésnek, de a barna hajú nő mintha észre sem venne, inkább bosszúsan elkezdi összeszedegetni a szökésnek indult zöldségeit. Más talán ennyivel le is tudná az esetet és menne a dolgára, viszont ha még egy szerencsétlen nőt is cserbenhagyok, akit jóformán én löktem fel, akkor tényleg tükör sem kell a lakásomba, mert képtelen lennék egybe is belenézni.
- Sajnálom, figyelmetlen voltam. Hadd segítsek - guggolok le elé, kérés nélkül segítve visszajuttatni hozzá a még ép darabokat. Úgy sejtem az egyik pad oldalán szétploccsant paradicsomot, és a kisebb párját, amelyikre meg érzéssel rátapostak, inkább nem kérné vissza. - Esetleg meghívhatlak egy kávéra vagy valamire, hogy jóvátehessem? - pillantok fel rá némi aggodalommal, remélve, hogy a karikás szemeimből ítélve és a suttyó-stílusú tréningruhámnál fogva nem fog sikítva felpattanni, majd elrohanni, vagy képen verni és aztán rohanni.


A hozzászólást Aaron Young összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Nov. 11, 2018 4:04 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
avatar
Polgárság

Karakterkép :
Reagok száma : 6
Avataron : Chloe Bennet
I. :
II. :
III. :
Elõtörténet : Előtörténet
Foglalkozás : harc-tréner
Kor : 29
Pillanatkép :
Idézet : In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.
Tartózkodási hely : tacoma-i lakos

Felhasználó profiljának megtekintése  

Tárgy: Re: Üzletek
Pént. Nov. 09, 2018 7:36 pm
Sosem gondoltam volna, hogy egyszer majd elszenvedője leszek egy ilyen szituációnak, amit eddig legfeljebb csak kívülről szemléltem a plázákon való átrohanásom közepette. Akkor nevetve forgattam meg mindig a szemeimet, hogyan lehet valaki annyira szerencsétlen, hogy nem veszi észre a másikat, de így, hogy ezúttal a másik oldalon állok, már más a helyzet. Könnyen megvan a baj, ha az ember nem figyel oda néhány pillanatig és ennek jelen esetben a paradicsomaim látták a kárát. Más törékeny szerencsére nem volt a zacskómban, legfeljebb a vacsorára vásárolt csirkemell kilapult kicsit, de annyi baj legyen. Sokkal jobban sajnáltam a zöldségeket és a nagy vadászatban még azt is elfelejtettem, hogy megszemléljem, kivel sikerült összeütköznünk, esetleg neki nem-e történt bármi komolyabb baja.
- Ugyan, hagyd csak, éppen annyira az én hibám is - ha nem a paradicsomok visszaszerzésével lennének elfoglalva a kezeim, minden bizonnyal még legyintenék is a szavaim mellé. A szavaim mögött azonban ott ül a gesztus, némi nevetős hangéllel fűszerezve. Merthogy legszívesebben nevetnék magamon, amiért ennyire szerencsétlen vagyok, de nem tudom, a srác miként viselné, ha az arcába kacagnék, szóval ezúttal visszanyelem az ilyesmit. - Köszi, igazán kedves tőled - az előbbi futó pillantásokon túl ezúttal hosszabb ideig időzik el a tekintetem az arcán. Nem ringatom magam tévhitekbe, a legtöbb ember simán tovább sétált volna, sőt még le is harapta volna a fejem, amiért nem nézek az orrom elé.
- Azt hiszem mindkettőnkre ránk férne egy kávé - kaccanok röviden, mert hát én figyelmetlen voltam, a kávé nem ártana, ő meg.. Hát, csúnya dolog ilyet mondani, de elég ránézni, nem lehetett egyszerű éjszakája a karikás szemeiből ítélve. - De tényleg nincs mit jóvá tenned, nem történt semmi, én sem figyeltem oda - állok fel, visszatűrve a fülem mögé egy elkószált hajtincset és karomra véve a papírzacskót. - És gondolom neked is van jobb dolgod, mint ilyen kétbalkezes lányokat kísérgetni, meg megkávéztatni - immár szabad a másik kezem, hát legyintek is egyet a szavaim mellé. Én a hátam közepére sem kívánom a plázát, már így is bőven elég volt belőle és ő sem úgy tűnik, azért jött, hogy a szabadidejét itt lébecolja el.
Vissza az elejére Go down
avatar
Polgárság

Karakterkép :
Reagok száma : 13
Avataron : Taron Egerton
I. :
II. :
III. :
Elõtörténet : Előtörténet
Foglalkozás : Tűzoltó
Kor : 25
Pillanatkép :
Idézet : Every word has consequences. Every silence, too.
Tartózkodási hely : seattle-i lakos

Felhasználó profiljának megtekintése  

Tárgy: Re: Üzletek
Vas. Nov. 11, 2018 5:53 pm
Bailey && Aaron
Lelkiekben alaposan felkészülök a lány kirohanására, ugyanis az emberek a nap végére általában tele vannak feszültséggel, szóval ott robbannak, ahol csak alkalmat adnak rá nekik. Asszem én is paprikásabb hangulatba kerültem volna, ha az agyamat nem tompítaná a kialvatlanság és egyébként odafigyeltem volna, kin gázolok át éppenséggel. De tökre nem néztem az orrom elé, egyetlen cél lebegett a beszűkült tudatállapotom előtt, mégpedig a legközelebbi élelmiszerbolt. Cseppet sem lepne meg vagy tartanám igazságtalannak, ha a paradicsomainak gyilkosát elküldené a pokol bugyraiba, ám nem történik ilyesmi, helyette elnézően „legyint” az esetre.
- Mégis a te zöldségeid látták a kárát, szóval… segítek - rántom meg a vállaimat lazán, leheletnyi mosollyal a szám sarkában, ami egyszerre szól a megkönnyebbülésnek - nem kell balhéznom hulla fáradtan a pláza kellős közepén -, és ugyanúgy a barna hajú lány kellemes természetének. - Semmiség - felelem, gondos odafigyeléssel juttatva vissza a papírzacskó eredeti rakományát, mínusz néhány paradicsommal. A dolgom végeztével én is alaposabban végigmérem a pórul járt áldozatomat.
Tulajdonképpen az utóbbi időben nem éltem másnak, mint a kiképzésnek és a munkának, a magánéletemen pedig egyszerűen csak próbáltam túlesni a következő műszak kezdetéig. Nem igazán szereztem még barátokat a városban, a kollégákkal úgy ahogy elvagyok, de nem éreztem úgy, hogy megérdemelnék bármi pozitívumot mindazok után, amit tettem New Yorkban. Most sem vagyok biztos a dolgomban, viszont az ítélőképességem nem hasít a maximumon, tehát nincs, ami nagyon meggátolhatna a meghívásában. Nincsenek hátsó szándékaim, de talán nekem is jól esne egy félórányi kikapcsolódás a mókuskerékből, az meg plusz előny, ha egy csinos, szimpatikus lánnyal tölthetem el azt az időt.
- Ehh, igen, jól mondod - vakarom meg a tarkómat egy kínos mosollyal karöltve, miközben felkászálódok a padlóról. Igazán nem tudnám hibáztatni, amennyiben inkább passzolná a lehetőséget, hogy egy zombival kávézgasson, és a szavait hallva tényleg úgy tűnik, szívesebben menne a dolgára, minthogy velem bájcsevegjen, mégsem adom fel rögtön. - Igazából nincs jobb dolgom, meg amúgy is, a paradicsomaid gyilkosaként ennyi kártérítés jár. Nézd csak meg a büntető törvénykönyvet, benne lesz valahol - bólintok komolyságot mímelve, habár a számon derengő félmosoly tuti elárul. Nem is leplezem sokáig, elvigyorodva zárom a humorba bugyolált újabb próbálkozást. Ha ezek után is nemet mond? Nem fogok erőszakoskodni, de egy utolsó próbát megért a dolog.
- Ismerek egy egész pofás kávézót a földszinten, van egy macskájuk is - teszem hozzá a bombabiztos érvemet. Ami addig bombabiztos, amíg ki nem derül, hogy utálja a macskákat vagy allergiás rájuk, de hát ez benne van a pakliban.
Vissza az elejére Go down
avatar
Polgárság

Karakterkép :
Reagok száma : 6
Avataron : Chloe Bennet
I. :
II. :
III. :
Elõtörténet : Előtörténet
Foglalkozás : harc-tréner
Kor : 29
Pillanatkép :
Idézet : In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.
Tartózkodási hely : tacoma-i lakos

Felhasználó profiljának megtekintése  

Tárgy: Re: Üzletek
Hétf. Nov. 19, 2018 8:23 pm
- Köszi. Nem mindenkinek ilyen természetes a dolog - szusszanok aprót, hangot adva az előbbi gondolataimnak, miközben elkapok egy paradicsomot. Egyébként meg még mindig járhattam volna rosszabbul is, ha teljesen fellöknek, ha kiszakad a zacskóm, elszakad a kabátom, elejtem a telefonomat, akármi, ezekhez képest az a néhány szem paradicsom semmiség. Mosolyogva veszem vissza a paradicsomokat, amiket a srác összeszedett nekem, hogy aztán felegyenesedve és újra a karomra véve a zacskót szemléljem meg, kivel is sikerült összekoccanni.
Nem kell zseninek lennem, hogy rájöjjek, ez a fickó eléggé ki lehet készülve, elég az arcára néznem. Aztán lehet tévedek és most próbál majd elrabolni, de ahhoz azért nekem is lesz néhány szavam. Talán ezért eszembe sem jut, hogy nem szabad idegenekkel elmenni kávézgatni, mert azért akad az én tarsolyomban is egy s más, ha úgy adódna a helyzet. Sosem voltam szívbajos és abból nem lehet probléma, ha rábólintok egy kávémeghívásra. Már persze, ha rábólintok, merthogy nyilván nem fogom elsőre azt mondani, hogy oké, pláne, mivel nem érzem úgy, hogy kárpótlást igényelnék, hiszen a véleményem szerint tényleg nem történt semmi, egyszerű baleset volt, mert egyikünk sem figyelt oda.
- Első dolgom lesz, ha hazaérek - kuncogok röviden a szavakat követően. Most már szinte biztos, hogy nem a vesém kell neki, hanem tényleg jóvá szeretné tenni a dolgot. Habár az én véleményem szerint nincs mit jóvá tenni, végül mégis rábólintok.
- Oké. De csak a macska miatt! - ezúttal rajtam a sor, hogy néhány röpke pillanatig komolyságot mímeljek, persze aztán hozzá hasonlóan az én arcomon is elterül egy kisebb vigyor. Szeretem a macskákat, szó se róla, de azért elég furcsán nézne ki, ha tényleg csak emiatt bólintanék rá a dologra. - És mivel szerintem továbbra sincs semmi, amiért kárpótolnod kellene, te fizeted a kávét, én a sütit. Megegyeztünk? - egyik szemöldököm szalad kissé feljebb, ahogyan a tekintetét keresem, alku elé állítva. Én benne vagyok, de nem hagyom magam olyan könnyen és itt szó sincs arról, hogy a feminizmus éllovasa lennék, aki herótot kap attól, ha egy férfi meg akarja hívni egy kávéra, vagy italra. Szimplán csak tényleg nem érzem úgy, hogy bármit is jóvá kellene tennie.
- Egyébként Bailey vagyok - nyújtom felé a kezemet, ha már összehozott minket a sors, akkor itt az ideje a bemutatkozásnak.
Vissza az elejére Go down
avatar
Polgárság

Karakterkép :
Reagok száma : 13
Avataron : Taron Egerton
I. :
II. :
III. :
Elõtörténet : Előtörténet
Foglalkozás : Tűzoltó
Kor : 25
Pillanatkép :
Idézet : Every word has consequences. Every silence, too.
Tartózkodási hely : seattle-i lakos

Felhasználó profiljának megtekintése  

Tárgy: Re: Üzletek
Hétf. Dec. 03, 2018 11:16 pm
Bailey && Aaron
Mutató- és hüvelykujjamból pisztolyt formázva bökök felé, laza félmosollyal értékelve, a helyzetet „komolyan” veszi. Egy kacsintás is biztos jár mellé, bár ez olyan ösztönös dolog, hogy sosem figyelek oda rá igazán. A lényeg, hogy tetszik a rugalmassága, a karót nyelt csajoknál az égvilágon nincsen rosszabb. És voala, ennek köszönhetően a meghívásomra is rábólint. Macskaszőr allergia és utálat kihúzva.
- Nem is kérdés. Mondhatnám, hogy én is csak azért járok oda, de azért a sütijeik és a kávéjuk is megérik a pénzüket - bólogatok hasonló komolysággal és szakértelemmel, alájátszva a rendezett mimikának, ám ahogy ő, úgy én is hamar vigyorra rándítom a szám sarkait. - Nos, nekem korrekt alkunak tűnik. Én a kávéfelelős, te a sütié, vettem - ha lenne rajtam baseball sapka, azt is megemelném, így viszont be kell érnie egy visszafogott főhajtással, ami belülről még így is színpadiasnak érződik.
- Ohh, igen - éppen, csak nem kapok a fejemhez, amiért ilyen okosan kihagytam a bemutatkozásomat. - Akarom mondani örvendek, Bailey. Igazán szép név - nyögöm ki végre, és nem, ez itt nem a szemfényvesztők kezdő csomag tanácsolt pick up line-ja, hanem tényleg kellemes kimondani a nevét. Noha meg mernék esküdni, hogy van valami csajos pia is ilyen névvel, szóóval… mint mondtam, kellemes. Kész öröm, hogy ezt nem mondtam ki hangosan. - Én Aaron vagyok, Aaron Young - fogok vele kezet végül, és ha nincs ellenére, a bemutatkozós kör után mutatom is az utat a kávézó felé.
Itt az ideje barátokat szerezni a városban.
- Tehát… Mit gondolsz a globális felmelegedésről? - vágom zsebre a kezeimet, teljesen komoly képet vágva az egészhez. Tulajdonképpen fogalmam sincs, hogy az alváshiány vagy a végső idegösszeroppanás késztetett pont egy ilyen kérdés feltevésére, de igazából kíváncsi vagyok, mit tud kezdeni egy váratlan szituációval. Hihetetlen, hogy Harold agymenései még mindig szerves részét képezik az életemnek, bár asszem nem lenne lenyűgözve, ha tudná, mire használom fel épp a szakértelmét. Nem mintha ezen kéne kattognom, főleg nem most…
Vissza az elejére Go down


Ajánlott tartalom
  

Tárgy: Re: Üzletek
Vissza az elejére Go down
Üzletek
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Emerald City :: Seattle & Tacoma, WA :: 
Seattle
 :: 
Város
 :: 
Bevásárló központ
-
Ugrás: